A kedvezményezett neve: Ratrat Kft.
A projekt címe: Piaci megjelenés támogatása a Ratrat Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 4.225.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt tartalmának bemutatása, Weboldal készítés, piackutatás, külföldi kiállításon való részvétel.
A projekt befejezési dátuma: 2015.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.1-15-2015-00027
A finanszírozás a Covid19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik

 


 

 

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00290
A kedvezményezett neve: RATRAT Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Konyhakész
A szerződött támogatás összege: 20 958 888 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
Projekt összköltsége: 29 941 268 Ft
Projekt kezdőnapja: 2021.06.01.
Projekt befejezésének tényleges dátuma: 2022.06.15.

A projekt tartalmának bemutatása:
Termékpalettánkat saját tervezésű és előállítású moduláris tárolórendszerekkel és konyhapult elemekkel bővítjük, így a megrendelőinket teljesen saját előállítású kültéri konyha rendszerekkel közvetlenül ki tudjuk szolgálni.
A fejlesztés megvalósításával a frontok és a moduláris, multifunkciós rendszerek előállítása is lehetővé vált.
Az alumínium bútorelemek és alkatrészek előállítása teljes egészében saját gépekkel és munkavállalókkal valósul meg, a táblák és profilok méretre vágásától a hegesztésen, összeszerelésen át, a felületkezelésig, így a vállalkozás versenyképessége növekszik és a külső beszállítóktól is függetlenedhet, valamint az egyedi méretek előállításában is sokkal szabadabb mozgástere lesz.
A beszerzésre került eszközökkel várhatóan jelentősen növekszik a termelékenység, a termékek előállítási ideje csökken a beszerzésre kerülő CNC vezérelt és sorozatgyártásra is alkalmas gépeknek köszönhetően.
A munkafolyamatokhoz és váltakozó méretű alkatrészek előállításához szükséges beállítási idő, a termékek összeállításához (hegesztés) szükséges munkaidő valamint a pontosabb hegesztési varratkészítés miatt az utómunkálatok -mint a köszörülés és csiszolás- munkaidőigénye is jelentősen csökken. Az utómunkálatok egyes munkafolyamatainak (pl. felületelőkészítés, polirozás) automatizálása is lehetővé válik az új beszerzéseknek köszönhetően.
A termékek előállítása során a alapanyagfelhasználás optimalizálása és a kisebb munkaerőigény miatt költséghatékony és alacsonyabb környezetterhelést jelentő termelés valósul meg.
A fejlesztés megvalósításával a vállalkozás teljeskörű szolgáltatást tud nyújtani a kerti bútorok és kültéri konyhák piacán a tervezéstől az üzembe helyezésig. A beépített elektromos és gázkészülékeken kívül minden alkatrész saját gyártásban kerül előállításra, ezáltal az ügyfelek által elvárt magas minőség és termékszavatossági feltételek biztosítása is egyszerűbbé válik. Az új termékkör előállításához szükséges gépek, berendezések és eszközök beszerzését részben a támogatás felhasználásával biztosítottuk.
A beszerzéseknek köszönhetően a teljes előállítási folyamatot saját eszközökkel tudjuk megoldani.